2012 Års läger inställt, se nedan

2012 Camp is cancelled,

due  to very bad ice condition

Vi har tyvärr detta tråkiga meddelande, att Ottsjölägret är inställt för första gången sedan 1961.

Jag har idag på morgonen talat med snöröjare Pottinen på telefon och han berättade att den konstgjorda snövägen utmed strandkanten i Viken hade frusit till ca 3 cm. På min fråga om det idag skulle gå att med bil dra ut flygplanvagnarna på sjön blev hans svar lite tveksamt. Beroende på vilken biltyp man har enligt Per-Åke. Bogserplanen skulle nattas på sina ordinarie P-platser dvs på den konstgjorda snövägen. Att surra bogserplanen i endast 3 cm hård snö är redan detta mycket vanskligt.

När sedan SMHI nu på morgonen lovar vårväder framöver, så visar prognosen för Ottsjö plusgrader med temperaturer på upp till 5 – 6 plusgrader de närmaste 10 dagarna tillsammans med en hel del nederbörd, mestadels som regn. De i styrelsen som jag hunnit prata med nu på morgonen, tror liksom jag själv, att det under den kommande veckan inte kommer att vara flygbart i Ottsjö. Det är också en mycket stor risk att Viken blir en stor sjö och omöjligt att surra fast bogserplanen på ett säkert sätt.

På grund av denna osäkra issituation och den för isläget dåliga väderprognosen, har vi tagit det mycket tråkiga beslutet att ställa in årets Ottsjöläger.

Mvh
Janne Mattsson

 


© 2012  Ottsjö Fjällflygläger